Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karpia oczyść, usuń skrzela i ości. Odetnij głowę na linii skrzeli, a resztę pokrój na porcje.
Dopraw pieprzem, skrop octem i posyp pokruszonymi goździkami.
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej masło, włóż cebule i lekko podsmaż (nie rumień).
Dodaj Bulion warzywny WINIARY rozpuszczony wcześniej w 0,5 l gorącej wody oraz łyżkę cukru.
Następnie włóż ryby i duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Gotową rybę zdejmij z patelni.
Sos lekko odparuj, dodaj opłukane rodzynki i płatki migdałów, zagotuj.
Porcje ryby przełóż na półmisek i polej sosem.